Loading color scheme

nav@navionika.com | 02098, Україна, Київ, пр-т Тичини, 4

Двадцять років бігу з Garmin

Перегляди: 406
Компанія Garmin, світовий лідер в області GPS-навігації, відзначає 20-ту річницю випуску бігових годинників та ділиться результатами бігових досягнень за 20 років.

Двадцять років бігу з Garmin - історія годинників Forerunner

Компанія Garmin випустила перший у світі біговий GPS-годинник Forerunner® 201 у далекому 2003 році. Щоб відсвяткувати 20-річчя серії Forerunner, яке так випадково збігається з Всесвітнім днем бігу, подивіться деякі дані з Garmin Connect, щоб побачити, скільки користувачі Garmin пробігли за останні два десятиліття.

  • Станом на 8 травня 2023 року користувачі Garmin пробігли 30,2 мільярда кілометрів. Це еквівалентно 40 000 польотів на Місяць і назад або 100 подорожам до Сонця і назад.
  • Із загальної кількості бігових кілометрів, зареєстрованих у Garmin Connect, 20,4 мільярда кілометрів було отримано від пристроїв Forerunner. Це 68% від загальної кількості бігових кілометрів Garmin.


Двадцять років бігу з Garmin - історія годинників Forerunner

  • Зафіксовано понад 40 000 пробіжок з дистанцією 100 миль і довше — 40 310 пробіжок, якщо точніше — серед 28 960 користувачів Garmin Connect. Дехто навіть підкрався до майже 200 миль. Ви, ультрамарафонці, не жартуєте.


Двадцять років бігу з Garmin - історія годинників Forerunner

За 20 років ми створили понад 40 ітерацій годинника Forerunner — кожна модель ґрунтується на попередній, щоб гарантувати, що ті, хто бігає з Garmin, завжди мають доступ до найновіших досягнень у фітнес технологіях. І хоча кожному годиннику, який ми випускаємо, притаманне щось особливе, є кілька моделей, на які ми хотіли б звернути особливу увагу відданих шанувальників Forerunner.

Forerunner® 201 – 2003 рік

Повернемося до того, з чого все почалося — перший Forerunner (не плутати з Forerunner 101, який фактично з'явився після моделі 201) був першим GPS-годинником на ринку спортивної електроніки. Ми не наважуємося назвати його годинником, тому що за сьогоднішніми мірками він досить великий, але тоді він був революційним.

Garmin Forerunner 201 – 2003 рік

Forerunner® 305 – 2006 рік

Модель Forerunner 305 була настільки популярною серед бігової спільноти, що її продажі тривали понад 6 років, а це є досить тривалим терміном у наш час. Його GPS-антена фактично оберталася навколо частини зап'ястя, щоб забезпечити кращий огляд неба, а GPS-приймач дозволяв йому відстежувати положення під деревами та біля високих будівель.
Цікавий факт: за останні три місяці 849 користувачів Garmin Connect активно завантажували дані пробіжок за допомогою годинника Forerunner 305 — настільки довговічними є годинники Garmin Forerunner.

Forerunner® 310XT – 2009 рік

XT означає крос-тренування, тож Forerunner 310XT став першим годинником Garmin, створеним з думкою про тріатлетів. Він відкрив двері не лише для бігу — тепер користувачі могли відстежувати плавання, їзду на велосипеді та біг за допомогою одного пристрою. І хоча зараз Garmin пропонує кілька різних годинників для тріатлетів, 7 280 користувачів Garmin Connect все ще віддані своїм моделям 310XT 2009 року.

Forerunner 10® – 2012 рік

Ідея створення Forerunner 10 полягала в тому, щоб зробити його якомога доступнішим для широких мас — кожен заслуговує отримувати максимальну користь від своїх пробіжок. Інженери Garmin зіткнулися з проблемою створення привабливого продукту, який би забезпечував користувачів надійними даними та мав би невисокий цінник. Маючи більш ніж 1 мільйон проданих пристроїв, можна з упевненістю сказати, що вони впоралися з цією задачею.

Forerunner 225® – 2015 рік

Модель Forerunner 225 була першим годинником Garmin із вбудованим оптичним датчиком частоти серцевих скорочень, а також кольоровим індикатором для визначення зон серцевого ритму. Відтоді більшість наших наручних пристроїв обладнані вбудованим пульсометром.

Forerunner® 645 – 2018 рік

Garmin Forerunner 645 став першим біговим годинником з підтримкою сторонніх музичних додатків, таких як Spotify та Amazon Music. Також з'явилась можливість додавати MP3-файли прямо у годинник, щоб залишити телефон вдома, а на пробіжку вийти, не жертвуючи музикою. Справжнє свято для меломанів.

Forerunner® 945 LTE – 2021 рік

Forerunner 945 LTE став першим смартгодинником Garmin, який можна повністю підключити до мережі без використання телефона. Для бігунів це означає свободу з додатковим відчуттям безпеки. Друзі та члени родини можуть відстежувати ваше місцезнаходження в реальному часі під час пробіжок без необхідності носити з собою телефон — це виграшна ситуація для всіх причетних.

Forerunner® 965 – 2023 рік

Годинник Forerunner 965, реліз якого відбувся цього року, першим у лінійці Garmin Forerunner отримав яскравий OLED-дисплей і преміальні матеріали, на кшталт легкого титанового безеля. Він як і раніше обладнаний найсучаснішими функціями для бігу та фітнесу і створений бути довговічним незалежно від умов використання. Та ще краще він виглядатиме на п'єдесталі, коли перевірені часом бігові функції Garmin допоможуть вам на нього піднятись.

Garmin Forerunner® 965 – 2023 рік

Ви новачок у біговій спільноті Garmin? Ми раді вітати вас у нашій команді. Якщо ви любите аналітику (як і ми), можете прочитати, як деякі з наших функцій працюють з Firstbeat Analytics™ на наших наукових сторінках, присвячених таким бігунам, як ви. Або, якщо ви готові бігти, а не читати, можете придбати наш найновіший годинник Garmin Forerunner тут.