Loading color scheme

nav@navionika.com | 02098, Україна, Київ, пр-т Тичини, 4

Вчора в Вишгороді рибоохоронний патруль Київської області отримав нову техніку та обладнання

Батьківська категорія: Архів новин
Перегляди: 1530
24 січня в місті Вишгород Київської області відбулася презентація нової техніки та обладнання для Київського рибоохоронної патруля.

Рибоохоронному патрулю Київської області передали раніше закуплену нову техніку. Йдеться про 24 нових човнах, 13 автомобілях, а також про новітнє спеціалізоване обладнання: ехолоти, тепловізори та рідостанції. 15 миллионов гривен – именно столько предоставили из государственного бюджета на закупку новейшего оборудования.

"Ми через систему ProZorro закупили для них нову техніку - це 24 човнів, 13 автомобілів, також заощадили мільйон гривень, змогли придбати ехолоти, радіостанції", - уточнив Ярема Ковалів, голова Державного агентства рибного господарства.

Вчора в Вишгороді рибоохоронний патруль Київської області отримав нову техніку та обладнання

Глава Київського рибоохоронної патруля Володимир Мухін уточнив, що всі закуплені човни були зроблені в Україні. Вони мають різні технічні характеристики і потужність двигуна від 15 до 150 кінських сил, необхідні для роботи на водоймах від малих річок до великих водосховищ при будь-яких погодних умовах.

Автомобілі Ford Ranger і Renault Duster - потужні позашляховики, які дозволять оперативно добиратися до акваторії всіх водойм по будь-якій дорозі.

Ехолоти / картплоттери Lowrance оснащені картами водойм, 16-канальною високоточною антеною GPS, великим екраном для виведення максимальної кількості необхідних даних і роботи в будь-яких умовах. Портативні морські радіостанції Lowrance мають функцію цифрового виборчого виклику (DSC), функцію «людина за бортом» і відповідають всім вимогам і стандартам берегової охорони.

Эхолоты и радиостанции Lowrance

Рибоохоронний патруль стартував як пілотний проект влітку минулого року на водоймах Київщини. Втім, результатом роботи задоволені.

"За 8 місяців ми показали гідні результати, в порівнянні з 2015 роком. Вилов на Київському, Канівському водосховищах риби в промислових масштабах виріс на 70% - ми максимально наближаємо задекларований обсяг риби до його фактичного", - зазначив Володимир Мухін, начальник управління Державного рибного агентства в Києві та Київській області.

Цього року рибоохоронні патрулі введуть і в інших областях України. На це вже також виділили гроші з державного бюджету.