Loading color scheme

nav@navionika.com | 02098, Україна, Київ, пр-т Тичини, 4

Як зчитати показники ехолота Deeper CHIRP+/CHIRP+ 2

Перегляди: 897
Трипроменеві, дуже компактні та легкі закидні ехолоти Deeper CHIRP+ та CHIRP+ 2 з GPS і WI-FI можна використовувати при лові з берега, з човна і на зимовій риболовлі. Мають дальність з'єднання до 100 метрів, максимальна глибина - до 100 метрів. У зв’язці з додатком Fish Deeper надають ідеальної чіткості зображення і точності дані.


Що таке CHIRP і як він працює

Що таке CHIRP і як він працює

CHIRP (Compressed High Intensity Radar Pulse) у перекладі з англійської означає "стислий радіолокаційний імпульс високої інтенсивності" А простими словами це означає, що він покаже вам ту рибу, яку не бачать традиційні ехолоти. Яким чином? Традиційний ехолот надсилає одну частоту за раз. Оскільки зворотний сигнал від однієї частоти обмежений, чіткість і роздільна здатність зображень ехолота також будуть обмежені. CHIRP надсилає безперервну розгортку частот від низьких до високих, інтерпретуючи ці частоти окремо після їх повернення. Оскільки ця безперервна розгортка надає CHIRP набагато ширший діапазон інформації, ехолот CHIRP здатний створювати набагато чіткіші зображення з високою роздільною здатністю.




Додаток Fish Deeper

Додаток Fish Deeper

Додаток Fish Deeper — чудовий інструмент для розумної риболовлі. Доступний для завантаження на мобільні пристрої та у форматі веб-платформи. У поєднанні з одним із ехолотів Deeper перетворює ваш смартфон або планшет на екран високоякісного ехолота. Неперевершений інтерфейс користувача, ідеальна чіткість і можливість налаштування екрана ехолота під свої потреби відкривають море можливостей для рибалок. Fish Deeper постійно оновлюється та поліпшується, щоб зробити вашу риболовлю приємнішою.

Як виявити рибу

Риба відображається на екрані у вигляді дуг або прямих ліній. Якщо риба пропливає через гідроакустичний конус, вона відбиває імпульси від краю конуса, від середини, а потім від іншого краю. Зворотний сигнал від двох країв конуса надходить трохи швидше, ніж від середини. Дуга показує рибу, яка пройшла через гідроакустичний конус, а пряма лінія – рибу, яка знаходиться безпосередньо під ехолотом.

Ехолот Deeper CHIRP+/CHIRP+ 2 - Як виявити рибу

  • Дуги можуть мати різний розмір у результаті переміщення риби (або якщо ехолот рухається над нею).
  • Повні дуги відображаються, якщо риба проходить через весь гідроакустичний конус.
  • Напівдуги або товсті риски відображаються, якщо риба частково проходить через конус.
  • Якщо і ехолот, і риба нерухомі, ви побачите пряму лінію.

Як визначити розмір риби

Поширена помилка вважати, що довга дуга означає велику рибу. Довга дуга означає лише те, що риба довше перебувала в гідроакустичному конусі.

Поодинока риба

Найкращим показником розміру риби є ширина рибної дуги. Якщо дуга або лінія товсті й інтенсивного кольору, то ви виявили більшу рибу.

Ехолот Deeper CHIRP+/CHIRP+ 2 - Поодинока риба

Косяк риби

Залежно від виду косяка, риба може відображатися у вигляді групи невеликих арок або щільного скупчення з інтенсивним забарвленням.

показники ехолота Deeper - Косяк риби

Як виявляти об'єкти

Важливе значення для знаходження улюблених видів риби має вияв об'єктів, наприклад рослинності, впадин та схилів.


показники ехолота Deeper - Рослинність

Рослинність

Деякі види, особливо хижаки, використовують її як місця для засідки. Рослинність, водорості та купи гілок будуть щільними та/або розкиданими, яскравого кольору і чітко відрізнятимуться від рельєфу дна.



показники ехолота Deeper - Впадини

Впадини

Ідеальне місце для прісноводної риби, яка любить шукати тут їжу. Невеликі впадини досить непомітні на рельєфі дна, але їх легко виявити.



показники ехолота Deeper - Схили

Схили

Це ще одне улюблене місце для хижаків. Поради щодо виявлення схилів:
  • Налаштуйте попередження про глибину, особливо під час тролінгу, щоб дізнатися про обраний діапазон глибини. 
  • Проскануйте за допомогою середнього променя, щоб отримати чіткі показники і не пропустити мілини та горбки, це допоможе уникнути "мертвих зон".
  • Створюйте батиметричні карти у режимі човна і режимі GPS при ловлі у прибережній зоні. Ці карти відобразять вимоїни та зміни глибини, тому ви легко зможете виявити цікаві місця і повернутися до них.

Як отримати дані про щільність дна

Можливість визначити твердість дна водойми і його щільність є значною перевагою для рибалок. Екран ехолота показує твердість предмета/дна за допомогою кольору та яскравості. Чим яскравіше зображення предмета на екрані, тим сильніший зворотний сигнал, а отже і твердіший предмет.


показники ехолота Deeper - Колір дна

Колір дна

У денному режимі зображення інтенсивність зворотного гідроакустичного сигналу від твердого дна відображається помаранчевим кольором, а від м'якого – фіолетовим. Діапазон кольорів денного режиму змінюється від фіолетового (найм'якіше) до червоного, оранжевого та жовтого (найтвердіше).



показники ехолота Deeper - Твердість дна

Твердість дна

Товщина лінії, яка відображає дно, вказує на твердість дна, чим товстіша лінія, тим твердіше дно. Але зверніть увагу – чутливість ехолота може впливати на товщину лінії. Якщо збільшити чутливість ехолота до 100%, лінія дна може виглядати товстішою, якщо зменшити її до 10%, вона може здаватися тоншою.



показники ехолота Deeper - Подвійний зворотний сигнал

Подвійний зворотний сигнал

Тверде дно може надсилати дуже сильні зворотні сигнали, які іноді знову відбиваються від поверхні. Це виглядатиме як подвійний зворотний гідроакустичний сигнал, який відображатиметься паралельно під лінією, що показує дно. Це ще один показник твердості дна.

По матеріалам deepersonar.com