Loading color scheme

nav@navionika.com | 02098, Україна, Київ, пр-т Тичини, 4

Огляд фітнес трекера для дітей Garmin vivofit jr. 3 від ПростОбзор

Перегляди: 1228
Огляд фітнес трекера для дітей Garmin vivofit jr. 3 від ProstObzor

Цей огляд Garmin vivofit jr. 3 буде корисний для тих батьків, хто хоче змінити життєві принципи своїх маленьких дітей, та надихнути їх на рух і активність.
«Мій син або донька дуже мало рухається, як змусити свою дитину стати активною?» - одне з найбільш популярних запитань батьків.

Vivofit 3 Jr. - це зовсім інший формат.

Огляд фітнес трекера для дітей Garmin vivofit jr. 3 від ПростОбзор

На перший погляд, vivofit jr. 3 - це простий фітнес трекер для дітей. Але якби він просто вимірював кроки та показував час - нічого тут цікавого б не було. Але ж основна ідея продукту Garmin vivofit jr. 3 - це стимулювати дитину до більшої активності через змагання, конкурси, бали, нагороди та робити все це у вигляді гри.
Загалом якщо у вас є діти від 4 до 7 років, або ви хочете зробити цікавий та корисний подарунок дитині - рекомендую придивитися до фітнес трекера Garmin vivofit jr. 3.

Виходячи з цифри 3 в назві годинника зрозуміло, що це не перша модель в лінійці дитячих трекерів від Garmin. Адже у Garmin є стара модель vivofit jr. 2 і тепер з'явилася нова версія vivofit jr. 3.

Garmin vivofit jr. 2 та vivofit jr. 3

  1. Збільшили роздільну здатність з 88 х 88 до 112 х 112 пікселів.
  2. Додали кольорів в економічний трансфлективний екран з 8 до 64.
  3. Змінився формат корпусу (з прямокутного на квадратний) і батарейка з CR1632 на CR2025.

Ціна фітнес трекера Garmin vivofit jr. 3

Трекер коштує 80 доларів. Ціна годинника не залежить від кольору та вибору серії партнера Garmin - будь це Disney або Marvel. А до чого тут Disney або Marvel? Та річ у тому, що дизайн трекера розроблений з урахуванням особливостей головних героїв цих відомих корпорацій. До речі, а для дорослих у Garmin є один браслет за такою ж ціною 80 доларів - це Vivofit 4.

Різниця між трекерами в тому, що у Vivofot 3 Jr. є спеціальне програмне забезпечення, яке стимулює дітей до активності, а для Vivofit 4 такого софта немає. І, крім того, роздільна здатність трансфлективного екрану Vivofit 4 менше.

  • vivofit 4 — 88 х 88 88 пікс. кількість кольорів: 8
  • vivofit jr. 3 — 112 x 112 пікс. кількість кольорів: 64

Існує 3 дизайни браслета з урахуванням партнерства Garmin:

Серія Marvel:

  • Залізна людина (Iron Man) - цей трекер червоного кольору.
  • Чорна партеру (Black Partner) - чорний колір.

Думаю цей дизайн підійде для хлопчиків.

Серія Принцеси Діснея:

  • Принцеса - білого кольору
  • Русалонька - ніжно-зелений колір.

Серія Garmin:

  • Digi Camo - яскраво зелений колір.
  • Lilac Floral - Бузок Квітковий.
  • Blue Stars - Сині Зірки.

Garmin vivofit jr. 3 - дизайн

Розпакування, комплектація vivofit jr. 3

Трекер серії Marvel поставляється в оригінальній кольоровій коробці, дизайн якої дуже відрізняється від дизайну коробок інших годинників Garmin.

Розпакування Garmin vivofit jr. 3

Комплектація мінімальна: сам трекер та інструкції. Це все! Тобто тут немає зарядного USB кабелю взагалі. Чому? Та тому, що трекер буде працювати близько року від однієї батарейки. До речі, це батарейка-таблетка CR2025. Її можна замінити дуже легко. Даю схему.

Схема заміни батарейки у Garmin vivofit jr. 3

Якщо ремінець раптом розірветься, то вам доведеться заплатити 30 доларів за новий ремінець.

Зовнішній вигляд фітнес трекера Garmin vivofit jr. 3

Сам браслет виглядає монолітно з циферблатом внаслідок того, що блок трекера знаходиться в середині силіконового браслета.

Тут немає вушок кріплення ремінця. Ремінець йде через корпус без розривів.

фітнес трекер Garmin vivofit jr. 3

Garmin vivofit jr. 3 складається з 2 частин - це м'який силіконовий ремінець із застібкою і сам блок трекера, який вставлено в браслет. Застібка йде з додатковим фіксатором, тому мимовільне розстібання ремінця тут виключено.
Ще один важливий момент! Довжина ремінця розрахована на обхват тонкого зап'ястка або будь-якої дитячої руки (від 130 мм до 170 мм). Отож, шановні дорослі - цей трекер не для вас.
На правій стороні силіконового браслета розташована одна багатофункціональна кнопка управління.

фітнес трекер Garmin vivofit jr. 3

Всю площу блока зайняв економічний трансфлективний екран 112 х 112 пікселів з 64 кольорами. Розміри екрану 14,1 на 14,1 мм. Виходить такий маленький квадратик.

Датчики, протоколи фітнес трекера Garmin vivofit jr. 3

Зі зворотного боку корпусу браслета нічого немає. Тобто тут немає ані оптичного датчика пульсу, ані отворів датчиків тиску та температури.

фітнес трекер Garmin vivofit jr. 3

З внутрішніх датчиків є тільки акселерометр. Він відповідає за підрахунок кроків і контроль активностей дитини.

У вас виникає резонне питання: а як браслет буде синхронізуватися з хмарою Garmin та передавати накопичені дані? Звичайно ж за допомогою підключення по протоколу Bluetooth.

фітнес трекер Garmin vivofit jr. 3 - підключення по протоколу Bluetooth

Вам потрібно «спарити» (під'єднати) трекер до телефону, щоб налаштувати браслет та отримувати дані з нього. Підтримується робота з телефонами на платформах Android, iPhone.

Програмне забезпечення в телефоні для фітнес трекера Garmin vivofit jr. 3

Щоб браслет адекватно працював, його потрібно правильно під'єднати і налаштувати. Як це зробити? Даю покрокову інструкцію.

  1. Завантажити спеціальний додаток Garmin Jr. для Android або Garmin Jr. для iPhone.
  2. Тільки дорослому, який вже має обліковий запис в Garmin Connect можна створити та налаштувати обліковий запис дитини в цій програмі.
Тільки після виконання цих кроків ви можете повноцінно працювати з браслетом. Дитина не має права сама налаштувати браслет і задати собі цілі. Це логічно! Адже тільки дорослі повинні встановлювати правильні цілі для розвитку своєї дитини.

Програмне забезпечення в телефоні для фітнес трекера Garmin vivofit jr. 3

Щоб уникнути дитячих хитрощів, коли дитина сама буде налаштовувати свій браслет, Garmin вигадав вікторину для дорослих. Під час налаштування хтось з батьків повинен відповісти на питання, відповіді на які можуть знати тільки дорослі. Ні, ні - я не про ті питання типу «звідки беруться діти ?!» Питання йдуть зі спортивної тематики та метрик, які дитина напевне не знає. Якщо чесно, я з першого разу не зміг відповісти на всі питання правильно. Наприклад: «Який ромбоподібний м'яз у спині використовується при веслуванні?» (Трапеція, Прес, Біцепси, М'язи задньої поверхні стегна). Ось список питань, на які я відповідав під час процесу реєстрації:

список питань

Якщо Ви перемогли квест питань, то залишилося створити сім'ю, запросити друзів і почати налаштування профілю Вашої дитини.

Вам потрібно вибрати вік дитини, вибрати йому аватар або зробити фотку прямо в телефоні, тип циферблата який буде зображатися на екрані, значок для віджета Кроки.

налаштування профілю Вашої дитини

Ось і все, початкові налаштування фітнес трекера виконано.

На другому етапі вам потрібно виставити завдання, цілі, нагороди для вашої дитини.

Установка цілей / завдань для дитини

Цілі або завдання за виконання яких система нараховує бали, які ви встановили при створенні. наприклад:
  1. Помити посуд за собою - 5 балів.
  2. Вигуляти собаку - 15 балів.
  3. Почистити зуби перед сном - 10 балів.
  4. Лягти спати рівно о 22:00 - 15 балів і т.і.
Установка цілей / завдань для дитини

Можна запропонувати дитині: якщо протягом тижня збирається скажімо 100 балів - дитина отримує заохочення від батьків на ваш вибір (премія, солодощі, улюблена іграшка або перегляд фільму). Список заохочень вже є в програмі - вам, як батькам лише потрібно вибрати тип для виконання.

Список заохочень Garmin vivofit jr. 3

Будильники:

Можна прописати графік дитини за часом, щоб браслет нагадував дитині про її завдання:

  • 7:00 — Прокинутися.
  • 21:50 — Почистити зуби.
  • 22:00 — Лягати спати.
Будильник зображається на екрані браслета та звуком підтверджує настання події.

Помітив один неприємний нюанс, станом на лютий 2021 року весь софт управління програми Garmin Jr. русифікований повністю, але немає можливості записати російський текст в назву будильника.

Будильник

Доводиться використовувати англійські букви для будильника, хоча установка цілей дозволяє додати російські фрази та літери без проблем. Думаю цю проблему невдовзі виправить виробник. Також, ви обмежені 10 символами тексту - це пов'язано з розмірами екрану дисплея трекера.

Змагання:

Ви можете створити змагання і спробувати перемогти дитину, наприклад, по кроках за сьогодні або навіть проводити змагання з іншими створеними родинами власників браслетів.

Змагання Garmin vivofit jr. 3

Облік статистики та її відбиття в програмі Vivofit Jr.

Синхронізація даних з телефоном відбувається через довге натискання на кнопку.
Тут логіка роботи як і у дорослих сервісах - Garmin Connect:

Кроки - інформація за сьогодні, за 7 днів, за 4 тижні, за рік.

Кроки - Garmin vivofit jr. 3

Відбивається графік по осях: кількість кроків, час. Отже, Ви зможете побачити в який час ваша дитина більш активна.

Нагороди - показуються всі нагороди, які отримала за виконання завдань ваша дитина.

Сон - як і по кроках можна подивитися ваш сон за день, 7 днів, за 4 тижні, за рік з поділом на фази: Глибокий, Легкий, Неспання. За ці показники відповідає вбудований акселерометр.

Сон - Garmin vivofit jr. 3

Аварійні телефони - можна і потрібно додати екстрені телефони для зв'язку, якщо ваша дитина загубиться, або знадобиться терміново вийти на контакт з батьками. Всі номери показуються під час прокручування меню.

Аварійні телефони - Garmin vivofit jr. 3

Загалом це всі особливості.

А тепер мої висновки для дитячої моделі.

Що ще не потрапило в огляд?

Це опція змагань Toe-to-Toe (від англ.: «Ніс до носа»). Це можливість проводити змагання по кроках між двома власниками браслетів в режимі реального часу.
2 власники браслетів синхронізують прилади між собою та починають змагання по кроках за 2 хвилини. На жаль, другого браслета у мене не було, тому цю можливість я протестувати не зміг.

Мінуси фітнес трекера Garmin vivofit jr. 3

  1. Завищена ціна за фітнес браслет - 80 доларів. З урахуванням всіх опцій і датчиків такий прилад мав би коштувати менше - хоча б 20-30 доларів. Але якщо враховувати той факт, що браслет працює в екосистемі Garmin - дешевше тут дитячих аналогів поки немає.
  2. Вже «дуже хитра» система першої реєстрації додатка з вікториною для дорослих. Можна було б спростити реєстрацію - просто дозволити реєстрацію з обліковим записом батьків в Garmin Connect.
  3. Хотілося б мати оптичний датчик пульсу в браслеті, хоча я розумію, що в цьому випадку, довелося б додавати роз'єм та кабель і час роботи браслета був би не 1 рік. Якщо вам потрібен саме облік пульсу вашої дитини - купуйте дорожчий фітнес браслет.
  4. Кілька складний інтерфейс управління годинником для виконання завдань. Мені як дорослому, який оглядає складні годинники - все зрозуміло, а ось чи зможе розібратися з системою дитина в 6 років? - це вже питання до дитячої логіки

Плюси фітнес трекера Garmin vivofit jr. 3

  1. Мала вага і розмір - всього 25 грамів.
  2. Хороший захист корпусу - весь блок годинника вставлений в середину силіконового браслета.
  3. Водонепроникність - можна плавати та купатися з браслетом.
  4. Ідея з балами та виконання завдань - відмінний стимул для тих, хто хоче заохочувати свою дитину за корисні виконані завдання.
  5. Нема кабелю і роз'ємів - мінімум кнопок, менше потрібно витрачати часу на засвоєння роботи з браслетом.

Висновки

Гарна ідея контролювати та заохочувати дитину за активності та виконання завдань. Але, на мій погляд, і самі батьки повинні особистим прикладом показувати дитині як потрібно і можна рухатися. Йдіть на пробіжку разом з дитиною, робіть зарядку разом та змагайтеся за кількістю кроків, в цьому випадку браслет буде зручним інструментом контролю.
Фітнес браслет vivofit 3 Jr. допоможе привчити дитину до певних правил через заохочення за виконання завдань. Отже, ідея достатньо оригінальна. Можна спробувати.
Оригінальний текст: prostobzor.com