Loading color scheme

nav@navionika.com | 02098, Україна, Київ, пр-т Тичини, 4

Garmin inReach допоміг в 10 000 інцидентів завдяки двосторонньому зв’язку та функції SOS

Перегляди: 234
Компанія Garmin, світовий лідер в області GPS-навігації, надала підтримку в 10 000 випадків екстрених викликів за допомогою пристрою inReach®1. Garmin пропонує широкий вибір портативних пристроїв із технологією inReach, які забезпечують двосторонній обмін текстовими повідомленнями, відстеження місцеперебування та зв'язок зі службами екстреного реагування для користувачів з усього світу. Користувачі inReach можуть брати участь у різноманітних пригодах – від сімейних кемпінгових подорожей до скелелазіння – і бути в безпеці завдяки inReach, тому що допомогу можна отримати усього одним натисканням кнопки.

Garmin inReach допомагає в 10 000 інцидентах завдяки двосторонньому зв’язку та функції SOS

Статистика від 10 000 випадків екстрених викликів

  • Garmin Response координує екстрені виклики, здійснені за допомогою inReach, у більш ніж 150 країнах і на всіх семи континентах з 2011 року.
  • Гірські регіони, такі як Тихоокеанський верховинний шлях, Європейські Альпи та майже вся Нова Зеландія, здається, мають високу схильність до виникнення екстрених ситуацій, однак вони трапляються не лише у віддалених районах. Такі міста, як Лос-Анджелес, Фенікс, Аспен повідомляють про випадки застосування сигналу SOS, починаючи від їзди на велосипеді та закінчуючи пішим туризмом.
  • Ніхто не очікує, що йому знадобиться невідкладна медична допомога або виникне травма. Проте у сукупності ці два інциденти становлять майже 50% випадків екстрених викликів у світі2. Саме тому inReach допоможе бути готовими зустріти несподівані або непередбачені події.
  • Топ 5 видів активності, які призвели до інцидентів, складають піший туризм, водіння, їзда на мотоциклі, скелелазіння/альпінізм і катання на човні.
  • Майже кожен п’ятий екстрений виклик був здійснений добрим самарянином, який придбав пристрій для власного спокою, але зміг допомогти комусь іншому, хто цього потребував.
  • Друге місце за кількістю екстрених викликів (12%) посідають автомобільні аварії. Це доводить, що потреби в подачі сигналу SOS виникають не лише в ситуаціях високого ризику. Багато екстрених викликів через аварійні ситуації за кермом йдуть від людей, яким просто потрібна допомога на дорозі та поза мережею мобільного зв’язку.

Як система inReach SOS працює з Garmin Response

Завдяки спеціальній кнопці SOS і 100% покриттю глобальної супутникової мережі Iridium® користувачі Garmin inReach можуть швидко передати сигнал SOS у разі виникнення надзвичайної ситуації. Після отримання повідомлення SOS, навіть якщо користувач не вжив жодних дій, пристрій надсилає повідомлення про лихо до Garmin Response, цілодобового професійного координаційного центру реагування на надзвичайні ситуації. Служба Garmin Response зв’яжеться з особою, яка потрапила в біду, з її зазначеними контактами для надзвичайних ситуацій, відповідними пошуково-рятувальними організаціями та іншими доступними місцевими ресурсами. Вони нададуть підтвердження, коли допомога буде в дорозі, а також оновлену інформацію про стан реагування та залишатимуться на зв’язку, доки інцидент не буде вирішено.

Підбери свій Garmin inReach

Garmin пропонує асортимент пристроїв inReach, що відрізняються за вагою, розміром дисплея та функціями, усі з двостороннім зв’язком і функціями SOS.

  • Для автокемперів, туристів або звичайних любителів активного відпочинку на природі, які опиняються без стільникового зв’язку, стане в пригоді inReach Messenger. Це пристрій із простим інтерфейсом, який забезпечує легке спілкування з технологією inReach.
  • Для любителів пригод, які хочуть подорожувати без зайвої ноші, підійде inReach Mini 2. Це легкий і компактний пристрій, який використовується у ситуаціях, де розмір і вага спорядження мають найбільше значення.
  • Для відданих дослідників, альпіністів і мисливців міцний портативний навігатор GPSMAP® 66i та супутниковий комунікатор пропонує картографування TopoActive і технологію inReach для відпочинку в віддалених місцевостях.
  • Для любителів доріг підійдуть GPS-навігатори серії Montana® 700 з повноцінним сенсорним дисплеєм, що дозволяє користувачам швидко та легко вводити повідомлення, а також різноманітними варіантами кріплення для квадроциклів, мотоциклів, велосипедів тощо.
  • Серія Tread® XL сподобається любителям сухопутних подорожей. Пристрої мають карти, щоб залишатися на шляху, і комунікаційну технологію, щоб залишатися на зв’язку.
  • Для мореплавців GPSMAP 86sci пропонує попередньо завантажені прибережні карти BlueChart®g3. Цей пристрій ідеально підходить для відпочинку на воді, він водонепроникний та не тоне.
  • Авіатори можуть зручно надсилати й отримувати повідомлення за допомогою додатка Garmin Pilot™ на їх пристрої прямо з кабіни літака. Garmin Pilot використовує GPS-позиціонування inReach Mini 2 для відображення географічної прив’язки символу положення літака на екрані планшета.
Для відстеження в реальному часі, обміну повідомленнями та інтерактивних можливостей SOS потрібна активна супутникова підписка. При наявності сумісного пристрою й активної підписки можна також придбати план страхування пошуково-рятувальних робіт (SAR) через Garmin Response, що пропонує фінансову компенсацію витрат, пов’язаних з пошуково-рятувальними роботами3.

Потрібна активна супутникова підписка. Деякі країни регулюють або забороняють використання пристроїв супутникового зв’язку. Ви несете відповідальність за знання та дотримання всіх чинних законів у країні, де планується використовувати пристрій.
2 30% і 17% відповідно
Страхування SAR є додатковою вигодою до сервісу реагування на надзвичайні ситуації від Garmin Response. Для координації рятувальної служби Garmin Response страхування SAR не є обов’язковим.


Про компанію «Garmin»
Garmin International Inc. є підрозділом компанії Garmin Ltd. (Nasdaq: GRMN), світового лідера в області GPS-навігації. Починаючи з 1989 р., ця група компаній розробляє, виготовляє та поширює пристрої, більшість з яких оснащено технологією GPS. Діапазон застосування навігаторів Garmin охоплює автомобільний, авіаційний, морський, спортивний сектори, а також використовується в пристроях для відпочинку, розваг та туризму. Основні підрозділи компанії розташовані в США та Великобританії, а виробничі потужності - в Тайвані. Офіційним дистриб'ютором Garmin в Україні є компанія "Навіоніка".