Loading color scheme

nav@navionika.com | 02098, Україна, Київ, пр-т Тичини, 4

Розумні годинники Garmin fenix 7 на борту космічної місії Polaris Dawn

Перегляди: 271
Компанія Garmin, світовий лідер в області GPS-навігації, надала свої розумні годинники Garmin fenix 7 для виконання важливого завдання на борту космічної місії Polaris Dawn: вони цілодобово та без вихідних збиратимуть біометричні дані астронавтів і, таким чином, допоможуть вченим дослідити вплив космічних подорожей на тіло людини. Місія Polaris Dawn розпочнеться запуском ракети SpaceX Falcon 9 з Космічного центра імені Кеннеді у штаті Флорида та триватиме до п’яти днів. Годинники безупинно відстежуватимуть і збиратимуть біометричні дані членів екіпажу про частоту серцевих скорочень, насичення крові киснем та параметри сну. Відзначається, що моніторинг даних проводитиметься безперервно з одного заряду батареї.

Розумні годинники Garmin fenix 7 на борту космічної місії Polaris Dawn

«Для Garmin велика честь бути частиною захоплюючої дослідницької роботи, яка сприятиме кращому розумінню того, як людське тіло адаптується до суворих умов космічного польоту», — зазначив Ден Бартел, віцепрезидент з всесвітніх продажів споживачам. «Тривала автономність наших смартгодинників надасть ученим можливість постійно відстежувати показники здоров’я всіх членів екіпажу у стані неспання та відпочинку протягом п’ятиденної місії — цілодобово та без перерви, необхідної для заряджання батареї».

Трансляційний дослідний інститут космічного здоров'я (TRISH) при Медичному коледжі Бейлора підтримує медичні та біомедичні дослідження на борту історичної місії Polaris Dawn, яка намагатиметься досягти найвищої навколоземної орбіти, на якій будь-коли літали люди, і зробити перший в історії комерційний вихід у відкритий космос. Екіпаж Polaris Dawn та команда TRISH обрали розумні годинники Garmin для участі у місії через тривалий час автономної роботи, міцний корпус і широкий арсенал функцій моніторингу стану здоров’я протягом усього дня.

Ракета Falcon 9 від SpaceX запустить екіпаж Polaris Dawn у космос на борту корабля Dragon з Космічного центру Кеннеді NASA на мисі Канаверал, що у штаті Флорида. Запуск відбудеться цього року.

Polaris Dawn – перша з трьох запланованих місій у рамках проєкту Polaris. Астронавти Джаред Айзекман, Скотт Потіт, Сара Джилліс та Анна Менон проведуть до п'яти днів на космічному кораблі SpaceX Crew Dragon з ракетою Falcon 9 на найвищій орбіті навколо Землі, порівняно з усіма попередніми космічними місіями. За цей час планується провести 38 експериментів, спрямованих на покращення здоров’я людей на Землі та під час майбутніх довготривалих космічних польотів. Також на час місії запланований вихід у відкритий космос, що фінансується з приватних джерел.

Про компанію «Garmin»
Garmin International Inc. є підрозділом компанії Garmin Ltd. (Nasdaq: GRMN), світового лідера в області GPS-навігації. Починаючи з 1989 р., ця група компаній розробляє, виготовляє та поширює пристрої, більшість з яких оснащено технологією GPS. Діапазон застосування навігаторів Garmin охоплює автомобільний, авіаційний, морський, спортивний сектори, а також використовується в пристроях для відпочинку, розваг та туризму. Основні підрозділи компанії розташовані в США та Великобританії, а виробничі потужності - в Тайвані. Офіційним дистриб'ютором Garmin в Україні є компанія "Навіоніка".